Kategorier
Allmänt Buskar & bär Familjeliv Trädgård och odling

Nedskärning av kaffekoppskonsumtion väntas

Inlägget innehåller annonslänk

God morgon!

Igår morse när jag skulle gå och lägga mig efter en natt på jobbet så var det alldeles vitt av snö på marken. Nu har det tack och lov ordnat upp sig och jag hoppas på vår. Känner mig nästan lite lurad på den hittills…

På eftermiddagen var jag och hämtade ut lite paket. Bland annat tre stycken bärbuskar, 2 st amerikanska blåbär och 1 hallonbuske. Blåbären heter ”Elizabeth” och ”Birgitta Blue” och hallonbusken ”Ruby beauty”.

Fråga mig ingenting om det här för jag har noll erfarenhet och ännu mindre kunskap. Drömmer bara om att tassa ut i trädgården på morgonen, plocka färska bär till frukosten och ser barnen framför mig äta bär direkt från busken i sommarsol. Ljuvligt!

Hämtade också ut DENNA grillpanna som jag klickade hem till ruskigt bra pris i helgen. Tänkte främst grilla grönsaker med den men halloumi, hamburgare, smörgåsar och mycket annat har jag fått tips om från följare på Instagram så det måste jag också testa och tipsa om. Halloumi i grillpanna blir SÅ mycket godare tydligen?!

Vecka 22 (21+5)

På tal om barn då förresten, som är gulliga och plockar bär från bärbuskarna vi ska plantera, så satt vi och diskuterade föräldraledigheten igår.

Christian gjorde diagram i Excel för våra inkomster och utgifter (främst utgifter) och det diskuterades vad som kan dras ned på. ALLT tänker jag? Har ju inte så mycket val. Min inkomst kommer sänkas med över 50% och täcka preciiiis mina fasta utgifter och absolut noll och ingenting till sparande.

Jag vill inte ta ut för många dagar i veckan eftersom jag hoppas vara hemma länge med H och då blir det såklart knapert ekonomiskt under en lite längre period. Som för alla föräldrarlediga. Sååå mycket att tänka på och förutom nöjen får vi försöka dra ned på matkontot och bilåkandet och tydligen även mina inköp av kaffekoppar 😉

Tiderna med nöjen i livet försvann med corona och fortsätter när man får barn och är föräldraledig uppenbarligen.

Det ska ju gå, tänker jag? Ett par år på sin höjd och så kan jag förhoppningsvis jobba lite extratimmar på jobbet och ja, vi är ju två.

Det löser sig. Det bara måste det. Säg att det gör det! 🙂 Just ja, min söta senaste kaffekopp finns att köpa HÄR. Kan tydligen vara den sista jag köper på ett tag… :p

Hoppas ni får en bra dag,

KRAM

Av lussan

☆ travel ☆ céline dion ☆ food ☆ colour ☆
Matbloggare från Örebro

ÄLSKAR ERA KOMMENTARER SÅÅÅ - TACK! ♥️