Kategorier
Allmänt Frukt och grönsaker Mat Ostar

Mellomys, kärleksbrie och så skalar du ett granatäpple

God kväll på er,

här sitter jag och mellomyser i min ensamhet. Ja – eller i alla fall dom sista 15 minutrarna var jag ensam eftersom Christian åkte till jobbet strax efter 21.

Jag tyckte Paul Rays bidrag var bra, tittar ni och vad tyckte ni i så fall? Väldigt spridda skurar med åsikter är min uppfattning när jag scrollar instagramflödet.

Det är många av er som hör av er och frågar hur jag mår. TACK för omtanken – jag mår mycket bättre nu. Vilar dock resten av veckan (skulle egentligen ha jobbat i helgen annars) Lite långsamt och tråkigt men känns nödvändigt 🙂

Idag gjorde jag kärleksbrie!

Brieost med ett utstansat hjärta fyllt med granatäpplekärnor, men något annat går också bra tex röd sylt eller marmelad. Sååå fint på plockbrickan, kanske till Alla ❤️-dag?

Skär bort ”locket” på brieosten, stansa ut ett hjärta med hjälp av en pepparkaksform och lägg på locket igen. Fyll med det du gillar!

Blir både gulligt och gott! Endel tycker att det kan vara lite trixigt och kladdigt att få ut granatäpplekärnorna från granatäpplet så jag tänkte tipsa om hur jag gör.

Skär ett kryss i toppen av granatäpplet. Fyll en skål med ljummet vatten, och lägg ned äpplet i skålen. Skålen ska vara stor nog att rymma dina händer och vattnet ska täcka äpplet.

Bryt isär äpplet under vattenytan och pilla försiktigt bort kärnorna. Kärnorna kommer sjunka till botten och ”skräpet”/resterna från äpplet kommer flyta upp till ytan så du enkelt kan plocka bort det, eller hälla av det när du är klar.

Se så mycket kärnor det ryms i ett äpple. Inte vill man missa ett enda av dom små godingarna 😉

Önskar er en fortsatt trevlig lördagkväll!

Kram

ÄLSKAR ERA KOMMENTARER SÅÅÅ - TACK! ♥️