Kategorier
Allmänt Mat pasta

Pasta med vitlök, chili och räkor

God morgon,

hur mår ni? Här är det ärligt talat lite upp och ned.

Är ledsen och besviken just nu över att julafton inte blir som jag önskat, planerat och faktiskt drömt om. Över svårigheterna att få ihop pusslet så att alla ska bli nöjda, glada och må bra.

Vi kommer satsa på att åka runt och träffa delar av familjen utomhus och jag har bestämt att det ska bli en fin och speciell jul vi sent ska glömma trots allt. Försöker vara positiv.

Igår åt vi en väldigt enkel pasta, fick inspiration från Phillipe Cohen men la till lite räkor, ruccola och parmesanost till hans recept.

Pasta med vitlök, chili och räkor,

2 personer:

🥄2 portioner pasta

🥄6 klyftor vitlök

🥄Chiliflakes efter tycke och smak

🥄1 näve persilja

🥄Olivolja

🥄Salt

Tillbehör:

🥄Räkor

🥄Ruccola

🥄Parmesanost

Gör såhär:

Sätt på pastavatten med mycket salt. Under tiden pastan kokar, skiva vitlök och lägg i en stekpanna med mycket olivolja på medelvärme. Lägg sedan i chiliflakes och persilja efter tycke och smak, vi gillar myyycket chili.

När pastan är al dente, lägg över den i stekpannan tillsammans med lite pastavatten och låt gå klart i stekpannan.

Vänd ned räkor och låt bli varma tillsammans med resten av ingredienserna. Servera sedan med ruccola och finriven parmesanost.

Påminner så mycket om en pasta vi åt sist i Italien. Det var vår sista kväll på semestern och sent, vi fick lägga den sista beställningen precis innan restaurangen skulle stänga köket. Ett kvarter ifrån Colesseum, på en smal trottoar satt vi utomhus i oktober och njöt av den ljumna kvällen och ljuvligt god pasta.

Saknar att resa, saknar att gå ut och äta, att gå på event och att vara spontan och rolig! Att inte vara orolig inför att träffa min familj för att jag är rädd för att det ska hända dom något, att inte ha ständigt dåligt samvete över hur man lever och vad man gör.

Det är inte lätt, men det är i alla fall lika för alla. En tröst. Det är också en tröst att det kommer bli bättre. Förhoppningsvis snart.

KRAM

Av lussan

☆ travel ☆ céline dion ☆ food ☆ colour ☆
Matbloggare från Örebro

ÄLSKAR ERA KOMMENTARER SÅÅÅ - TACK! ♥️