Kategorier
Allmänt

Vad var det som hände på Instagram?

Hej på er rara läsare!

Ikväll har vi beställt hem mat från Zao i saluhallen. Orkade verkligen inte laga mat, jobbat några nätter nu och sovit så oootroligt dåligt. Så smidigt att beställa hem mat och att på så vis stötta dom lokala företagen samtidigt 🙂 Saknar verkligen att gå ut och äta på restaurang!

Mina favoriter från Zao är Bangkok style, Mayo Goma, Gyoza och ångkokt broccoli men det kanske ni redan läst på Instagram?

Vore roligt att testa att göra eget och efterlikna och göra själv framöver!

Vi har en evigt brinnande eld här hemma som ni ser på bild, tycker det är otroligt mysigt även fast det ”bara” är på tvn.

Anledningen till att jag skriver i bloggen är för att berätta vad som hände mig på Instagram i helgen.

Jag och min instavän Superfood_planet, bestämde oss i somras för att börja med giveaways på Instagram för att liva upp lite i dom här dystra tiderna som är nu och för att ge något tillbaka till våra följare och kanske förhoppningsvis nå ut till fler.

Det är svårt att nå ut med sina bilder på Instagram nu pga algoritmer. Instagram erbjuder att du kan betala för att marknadsföra dina inlägg så att dom ska synas för fler, men vår tanke är att det är roligare att betala för något som NI som följer oss faktiskt får och har glädje av än att betala till Instagram. Så därför har vi haft giveaways med presentkort vilket varit oootroligt uppskattat!!! Otroligt kul!!!

MEN det finns en baksida. Självklart önskar vi att alla kunde vinna. Att vi kunde ge er alla något tillbaka för all glädje, pepp och inspiration ni ger oss dagligen. Tyvärr är det omöjligt! Vi har våra sociala medier som en hobby som inte genererar någon egentlig inkomst förutom något samarbete då och då och dessa presentkort betalar vi helt ur egen ficka och helt utan hjälp från företagen.

Tyvärr har vi haft en del ”dåliga förlorare” som efter tävlingarna skickat väääldigt otrevliga mail, med kränkande ord och till och med rasistiska uttalande mot oss och mot våra vinnare av dessa giveaways. Absolut inte okej. Jag kan eller vill inte ens upprepa dom ord som den här personen/personerna har skrivit.

Till råga på allt har jag i helgen fått bilder och FILMER på könsorgan och diverse andra kroppsdelar skickade till mig som jag aaabsolut inte vill se. Jag förstår och hoppas att det här inte hör till vanligheterna men jag är så chockad över vad jag fått uppleva och även vad andra berättat för mig att dom har gått igenom liknande…

Christian blev jätterädd här hemma och kom springandes när han hörde mig skrika när jag öppnade mina DM, blev så överraskad och förskräckt över det jag fick se. Självklart har vi anmält och blockerat dessa personer!

Så det jag lite kort ville berätta var vad som hänt eftersom många hört av sig ikväll också och frågat.

Jag vet att 99% av alla ni som följer mig är världens bästa men så trist att sånt här förekommer och att det fler som har råkat ut för samma. Det är viktigt att lyfta och att vara tydlig med att det är INTE okej, varken online eller i verkliga livet. Aldrig. Aldrig aldrig aldrig någonsin.

Nu finns tyvärr rädslan där att det ska hända igen 🙁 Sååå obehagligt och kanske baksidan när man väljer att ha ett offentligt konto dit man bjuder in för att dela med sig av sin vardag.

Min Instagram för er som inte följer mig och bara läser bloggen hittar ni HÄR.

Önskar er världens bästa kväll. Jag ska alldeles strax åka till jobbet.

Kram

Av lussan

☆ travel ☆ céline dion ☆ food ☆ colour ☆
Matbloggare från Örebro

ÄLSKAR ERA KOMMENTARER SÅÅÅ - TACK! ♥️