Kategorier
Allmänt Mat Recept skaldjur tilltugg

Ugnsgratinerad räksmörgås

Hej,

Redan lördag och jag är ledig. Tänkte att jag ska tipsa er om en riktig helgmysrätt! Går att göra även otill vardags såklart men känns lite extra helglyxig tack vare räkorna. Blir dagens lunch här idag.

Ugnsgratinerad räksmörgås:

🥄6 skivor rostbröd

🥄150 gram räk & kräftost

🥄100 gram creme fraiche

🥄3-4 dl riven ost

Garnering:

🥄500 gram frysta räkor m skal

🥄Dill

🥄Citron

Gör såhär:

Tina räkorna. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ut 6 st skivor rostbröd på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop räk & kräftost, creme fraiche och 1 dl riven ost och bre ut på bröden. Toppa med resten av osten. Sätt in i ugnen på 250 grader i 10-12 minuter tills det har fått fin färg. Under tiden som smörgåsarna är i ugnen, skala räkorna. När smörgåsarna är färdiga, toppa med räkor, en klyfta citron och färsk dill. Smaklig måltid och lycka till ✨

Blandning av mjukost, creme fraiche och riven ost

Bred ut blandningen på rostbröden

Toppa med riven ost

Efter 10-12 minuter i ugnen

Mums!!!

Hoppas att ni alla har en härlig lördag, lediga eller inte. Kram!

4 svar på ”Ugnsgratinerad räksmörgås”

Wow :Nu har vi även gjort efter detta recept.Även det så toppengott som dina andra recept 🙂 Så bra att få nya ideer till god mat.Oftast kör man fast i det vanliga.Denna rekomenderas till alla som vill ha något gott o njuta av.Snabbt o lättlagat ,passar oss toppen 🙂

Men gu så gott det där såg ut att vara då 😉
Det måste jag pröva på att göra någon dag 😉
Tack för ditt recept 😉
Kram Morgan

ÄLSKAR ERA KOMMENTARER SÅÅÅ - TACK! ♥️