Kategorier
Allmänt kyckling Mat Såser & Dressing

Kyckling med currysås

Hej!

Skulle ju lagt upp receptet på kyckling med currysås imorse men var så trött att det försvann ur min hjärna helt haha.

Har tyvärr inget EXAKT recept, jag improviserade och eftersom jag hade min vännina här så skrev jag aldrig ner hur jag gjorde eller exakt hur mycket jag tog av varje ingrediens men ska försöka återge det.

Kyckling i currysås:

🥄2 stora kycklingfiléer i tärningar

🥄1 gul lök

🥄1 hönsbuljongtärning

🥄1/2 liter vatten

🥄3 dl grädde 40%

🥄1-2 msk curry (eller efter smak!)

🥄Mjöl ca 1,5 msk

🥄Smör till stekning

🥄Salt och peppar

Gör såhär:

Koka upp vatten och hönsbuljong i en kastrull. Lägg i bitarna av kycklingfilé och koka dom.

Smält smör i en kastrull tillsammans med curry. Häll i hackad lök och bryn på låg värme. När kycklingen kokat klart, häll över buljongvattnet från kycklingkoket ned i kastrullen. Låt koka en stund, häll sedan i grädde. Gör en redning genom att vispa ihop lite grädde och mjöl som du sedan häller ner i kastrullen med såsen. Smaka av om du behöver mer curry, jag älskar curry. Salta och peppra.

Sila av såsen så löken försvinner (jag använde hålslev). Häll tillbaka såsen i kastrullen och lägg ner den färdigkokta kycklingen. Låt allt koka en stund tillsammans. Servera med kokt ris, eventuellt en sallad och lite bröd.

Smaklig måltid och lycka till ✨

Det blev jättegott så jag kommer antagligen aldrig göra currysås på något annat sätt framöver. Det går jättebra att göra såsen utan att låta kycklingfilén koka med också.

Nu ska jag dricka morgonkaffe, titta på serier och bara njuta av kvällen innan det är dags att jobba.

Kram!

Av lussan

☆ travel ☆ céline dion ☆ food ☆ colour ☆
Matbloggare från Örebro

ÄLSKAR ERA KOMMENTARER SÅÅÅ - TACK! ♥️