Recept: Blomkålsmos

Blomkål
Mjölk
Grädde
Smör
Salt
Peppar

Koka blomkål i mjölk eller grädde med salt och peppar tills blomkålen mjuknat. Häll av överflödet av vätskan och tillsätt en klick smör. Mixa med ex stavmixer eller elvisp, tillsätt grädde efter smak och önskan till lagom konsistens!

Andra tips för ett lyckat blomkålsmos? Använd phiadelphiaost eller creme fraiché istället för grädde efter kokning för att få moset krämigt. Använd endast smör i stället för grädde och/eller phiadelphiaost. Blanda i riven ost.

Det finns många tips för hur man gör det godaste blomkålsmoset. Det är viktigt att prova sig fram tills man hittar det man själv gillar bäst, och var försiktig med tillsättningen av grädde för att moset inte ska bli ”rinnigt”!

20140119-042848.jpg
Bild på blomkålsmos ifrån lchfrecept.com

KOMMENTERA

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s