Kategorier
Allmänt Guldkorn Mat Mode&Skönhet Sjukdom och ohälsa Träning

Vem älskar en tjockis?

Bara veckor kvar till ”Beach 2013” och Karlavagnen handlar i kväll om vår komplicerade relation till kroppen.

– Om de sjukligt överviktiga som visas i tv, med valkar och hudbristningar till allmän beskådan.
– Om modellagenturer med sjuka ideal som sägs jaga nya aspiranter utanför anorexikliniken.
– Om de unga killarna som stoppar i sig otillåtna preparat för att växa på gymmet.
– Och om föräldrar som sliter därhemma för att hitta en balans mellan matindustrins växande chipspåsar och risken för att barnen faktiskt blir feta på riktigt.
I Karlavagnen diskuterar vi vikten av vikten, de sjuka idealen och kampen mot kilona. Och raden av bantningsmetoder, barnfetma och anorexi.

Var med o berätta din historia!
Programmet börjar kl 23.07 i P4, du kan lyssna även via webben under programets gång eller efteråt.

Spännande, det här är något jag absolut inte vill missa!

4 svar på ”Vem älskar en tjockis?”

Ja vårt förhållande till kroppen är komplicerat, men det är inget nytt fenomen. Trots att jag inte är superung idag, har jag föreställningar om hur jag BORDE se ut. Vi påverkas väldigt mycket av den bild som förmedlas av media via annonser, program och annat. Sen påverkas vi att äta onyttig mat och blir feta. Själv har jag min lchf-kost att luta mig tillbaka på numer, ett budskap jag försöker sprida. Jag har lagt upp en receptskatt på min blogg, som jag använder själv och som jag hoppas andra ska ha nytta av. Det blir intressant med Karlavagnen.

Det är synd att så mycket i vårat samhälle baseras på att vi ska vara ”duktiga” och ”fina”. Varför inte bara prestera för att det är roligt, och se alla som fina hur man än ser ut. Huvudsaken är att man mår bra och trivs med sig själv. Tyvärr har även jag mycket att jobba på när det gäller den biten och visst har jag både en bind av hur jag borde se ut, vad jag borde väga, vad jag inte borde göra etc etc. Ska lyssna på Karlavagnen ikväll, har inte hunnit det än. Spännande! Hoppas du gillar programmet!

Jeg elsker en tjukkas. Ikke fordi han er tjukk, men fordi han er den han er.
Jeg kjente at jeg ble ganske så provosert av overskriften din, for det er mange av oss som elsker den vi lever sammen med, selv om han eller hun er tjukk.
Men så skal det sies at han jobber hardt for å gå ned i vekt for å gjøre noe med de helseproblemene han er på vei til å pådra seg. Men det er det ikke mange som ser, ganske enkelt fordi det ikke synes utenpå hva han jobber med innenfor.

Men uansett så skal jeg prøve å få med meg dette programmet

Det var inte meningen att provocera och i mina ögon är alla människor oavsett färg, form o storlek lika värdefulla.

Ska bli spännande att lyssna på programmet, att våra ideal är skeva är nog något som väldigt många är överens om!

ÄLSKAR ERA KOMMENTARER SÅÅÅ - TACK! ♥️