Kategorier
Allmänt Mode&Skönhet Sjukdom och ohälsa

Modellagentur letar modeller utanför ätstörningsklinik

En modellagentur har försökt värva modeller utanför en ätstörningsklinik i Stockholm, enligt klinikpersonalen.

På Stockholms centrum för ätstörningar vårdas ungdomar och vuxna för ätstörningar som anorexia och bulimi.

– Man har stått utanför kliniken och raggat på våra flickor för att man vet att de är väldigt smala, säger verksamhetschefen och läkaren Anna-Maria af Sandeberg till Metro.

Enligt ätstörningskliniken har agenter förekommit där vid flera tillfällen. Om det rör sig om en eller flera modellagenturer är oklart.

Men vid ett tillfälle för några år sedan fick en 14-årig patient, i samband med en promenad, ett visitkort från en agent från en av Sveriges större modellagenturer.

Mamman till flickan sökte tillsammans med vårdkoordinatorn Christina Lillman-Ringborg upp den aktuella agenturen och konfronterade dem.

En satt i rullstol
Agenter ska ha kontaktat flickor som varit ute på promenader eller under besök på kliniken.

– En av dem som blev tillfrågad satt i rullstol för att hon var så mager, säger verksamhetschefen Anna-Maria af Sandeberg.

Den senaste händelsen inträffade för ett år sedan, enligt kliniken. Sedan dess har promenaderna upphört, men kliniken befarar att försöken kan fortsätta.

– En del av sjukdomen är att man har en felaktig kroppsuppfattning, och så får man plötsligt smicker och ett jobberbjudande. Det underlättar inte behandling, säger Christina Lillman-Ringborg, vårdkoordinator vid kliniken till Metro.

Källa: SVT nyheter
Du kan läsa mer om händelsen på Aftonbladets hemsida.

Av lussan

☆ travel ☆ céline dion ☆ food ☆ colour ☆
Matbloggare från Örebro

4 svar på ”Modellagentur letar modeller utanför ätstörningsklinik”

Hjärtlös och fruktansvärt! sitter och letar runt efter ett namn på (åtminstone) en av de skyldiga agenturerna. Hur kan de inte hängas ut för det här?! Fy-FAN vad arg jag blir och så otroligt ledsen över vårt skeva samhälle.

ÄLSKAR ERA KOMMENTARER SÅÅÅ - TACK! ♥️